vineri, martie 28

to good to be true...


4.00 dimineaza... pe mess e o singura prietena, singura care are insomnii la modul cel mai propriu, nu din cand in cand, nu ca sa faca pe teribila, ci pentru ca pur si simplu asa e ea... si undeva acolo ma simt bine ca nu sunt singura in insomnia mea - nu atat de constanta ca a ei si totusi existenta.

"prea frumos sa fie adevarat"....

de cate ori am spus-o, de cate ori mi-am dorit s-o fi spus, de cate ori s-a dovedit a fi exact sensul strict al propozitiei... da, uneori e prea frumos sa fie adevarat, si doar visezi, si ramai cu o speranta perpetua ca totusi acest "prea frumos" se va adeveri. si chiar daca nu este asa, speranta asta te duce intr-aproape de ideal, si iti arata ca pana la "prea frumos" exista si altele, doar "frumoase".

de cate ori am fost atat de convinsa ca refrenul asta se intampla de fapt. si convingerea mea m-a aruncat pe norisori de moment sau m-a izbit de maluri abrupte... de cate ori am zis "prea frumos sa fie adevarat" cand imi era intradevar prea frumos totul... si s-a dovedit ca a fost, chiar a fost prea frumos, si deci deloc neadevarat, pentru ca totul era in mine, in mintea si sufletul meu, sincer, placut, real, dar doar al meu... nu si adevarat in realitatea obiectiva a lucrurilor.

a cata oara ma intreb? si de cate ori voi mai spune asa? si cate maluri ma vor mai izbi? si cum se face ca norisorii se risipesc mult mai rapid decat orice rana si lovitura de mal... o spun da!, si acum, aici, si poate intotdeauna: a fost prea frumos sa fie adevarat! si tocmai de aceea este acum prea urat sa fie adevarat! si intotdeauna mi-e mai simplu sa o spun si sa ma resemnez atunci cand stiu ca totul a depins de mine, ca in tot visul asta am fost singura de la inceput de fapt... dar acum cand stiu si cred cu tarie ca nu am pornit pe drumul asta singura, ca pe norisori eram totusi doi... nu ma pot resemna, si poate asta va fi un fel de ceata eterna asupra seninului care va urma...sau nu.

a fost prea frumos sa fie adevarat sau sa fie vesnic, dar a fost cu siguranta.

Niciun comentariu: