luni, iunie 1

noapte buna

noapte buna este atunci cand somnul dulce se amesteca precum intr-un pastel cu gandurile zilei ce inchide ohii peste mine. cu ganduri dulci si miresme calde. o zi cu doruri si calatorii colorate. noapte buna este atunci cand rugaciunile mele ma fac sa ma simt mai aproape de Dumnezeu si de mine insami, atunci cand e lumina in suflet.
noapte buna este atunci cand amintirile imi sunt alint, nu chin, atunci cand oboseala nu-mi este epuizare si moarte, ci nevoie de odihna ca de apa curata. noapte buna este atunci cand ingerii sortii sunt buni si ratiunile mintii nu taie adanc.
noapte buna este atunci cand plutesc de bucuria unui moment marunt de peste zi. atunci cand reusesc sa vad fiecare frunza si sa ascult fosnetul orasului.
noapte buna este cand reusesc sa creez ceva din mine, cu mine, prin mine. cand ofer si primesc, chiar si un zambet curat.
noapte buna este atunci cand lacrimile sunt uscate in retina inimii si nu mai curg, caci nu au loc de minunile de peste zi. noapte buna este atunci cand sunt tinuta in brate, chiar si in vis. cand ma simt aproape de cei de departe si ma simt ca apartin celor la care se indreapta dorurile mele.
noapte buna este atunci cand tacerea spune mai multe decat orice cuvant, sau cand cuvintele au facut mai mult decat toate gesturile la un loc.
noapte buna este atunci cand ascult valuri... chiar si la sosea. sau cand ploaia nu doare, chiar de e gri. atunci cand e plin paharul.

noapte buna e atunci.
si n-a mai fost demult.

Un comentariu:

Cec_ilia spunea...

... si potzi sorbi din buza lui