duminică, mai 22

carti

de aproape 3 saptamani vad numai carti - carti all over! visez carti si strategii de promovare, dansez intre pagini colorate sau doar scrise, asist la fosnetul penitelor si ma simt ca intr-o penitenta dulce... in care trebuie sa indur cu placerea masochistului toate fitzele scriitorilor, editorilor. fiecare cu psihologia si limitele lui... soferul care duce cartile vede numai maculatura, poetul care asculta alte poezii si declara simplu ca uneori nici el nu intelege poezia, actorul care citeste teatrul altora si directorul care bea bere si semneaza contracte, in timp ce ma scaneaza intrebandu-ma daca... se munceste. ii raspund ca se citeste.

pentru ca da... sunt oameni in tara asta care mai citesc carte scrisa pe foi, si care o vor... de pe net, din librarii sau oricum. sunt oameni care asteapta 2 saptamani o carte si cand vorbesc cu ei la telefon le simt entuziasmul cum pulseaza la primirea vestii ca... vine cartea!

sunt oameni care mai scriu carti. si care... se simt centrul universului cand isi vad pentru prima data cartea in mana, cu coperta, legata, si pe un raft de librarie. sunt oameni care pentru asta traiesc.

sunt oameni care trec pe langa standul de carte, si afirma brut ducand mana la tampla ca... nu mai au timp de carti. se uita si pleaca. oameni care nu se mai pierd in nici o poveste, si care culmea... au impresia ca-si traiesc propria poveste... stricata dealtfel si mototolita de atata deziluzie si realitate.

poate ca uneori e bine sa cumperi o carte. o iluzie. o fantasma de ceva. sa te mai pierzi intr-o lume care nu-ti apartine, dar care iti poate oferi cateva minute de iesire din tine. eu ma pierd in lumea asta, lumea lor din care sper sa fac si eu parte candva... cand imi voi privi cartea pe un raft. si simt ca nu-i departe momentul asta. deocamdata asist, din toate unghiurile, la formarea Cartii... ca fenomen si nu numai. ma plimb printre ele ca intr-o gradina cu iarba inalta si ma gadila in palme. imi place. imi place mult.

Un comentariu:

Kaos Moon spunea...

toata admiratia pentru ce faci... i man it