miercuri, mai 25

Drumul spre Ierusalim

Drumul spre Ierusalim este o carte. doar o carte. dincolo de asta este o experienta de viata a unei femei, si mai ales a unei mame suferinde in fata imposibilitatii de a-si salva copilul nou nascut de la o moarte mai mult ca sigura. de cele mai multe ori cand suntem in Iad pe pamant, ne indreptam privirile spre Ceruri.... asa face si aceasta femeie, care promite in disperarea ei ca va parcurge pe jos drumul pana la Ierusalim daca pruncul ei va trai. si el traieste.... diferenta insa intre ea, si alti oameni care se incred si pretind de la Dumnezeu lucruri... este ca ea se tine de promisiune, de acest angajament pe care il face in fata lui Dumnezeu. cati dintre noi promitem Lui si uitam imediat ce ne-am trezit cu sacii in car? cati dintre noi strigam spre Ceruri "de ce-uri" si cati stim sa spunem "multumesc" intr-un mod autentic, nu doar verbal? si nici macar nu-i vorba de vreun Dumnezeu aici... caci poate fi numit oricum, asa cum percepem fiecare din noi Acel Ceva ce ne depaseste...

scriind toate astea imi vin in minte deja exemple binecunoscute din viata mea, si a celor apropiati mie... exemple de prapastii in care am cerut ajutorul lui Dumnezeu pentru ca mai apoi sa credem ca el ne-a fost oferit pe merit, pentru ca asa a fost sa fie. exemple in care uitarea ne umple si ne face sa repetam mereu aceleasi greseli. 

nu, nu e un mesaj crestin. e o experienta umana si atat. pe care va invit s-o parcurgeti intr-un fel, la lansarea acestui volum de care m-am ocupat personal in ultima luna:
Lansarea va avea loc maine - 26 mai, orele 18.30 la Institutul Sfanta Tereza din Bucuresti, Str. General Berthelot nr 19 (curtea Catedralei Romano-Catolice Sfantul Iosif). Sala Auditorium Maximum, etaj 4. Ne vom bucura de prezenta fiicei autoarei si mai ales, de prezenta Mons. Arhiepiscop de Bucuresti Ioan Robu.

Niciun comentariu: