sâmbătă, mai 19

filozofie de lift

stau la 5. dar cica am si mezanin deci urci practic 6 etaje pana la mine. daca vrei sa parcurgi o calatorie plina de senzatii tari, te aventurezi sa iei liftul. cel din dreapta, ca cel din stanga e numai pentru etajele pare. si 5 e impar.

scrie asa: nu chemati ambele lifturi o data. luati liftul corespunzator etajului dvs. liftul 1 pt etajele pare si liftul 2 pt etajele impare.

bun. apesi butonul si astepti, vreo vesnicie, zici ca vine din rai sa te culeaga fix pe tine. liftul meu coboara la parter cu viteza melcului turbat. cand in sfarsit a ajuns, te urci plictisit deja in el gandind ca "nicaieri nu-i mai bine ca acasa" e o treaba fumata demult. secret: uneori mi se chiar face dor de lifturile astea!

incepe o balanganeala dulce-ingrozitoare pana la etajul 5. se hatana liftul in laterale si becul si asa chior din el incepe sa clipeasca a tragedie. stii ca nu mai are contragreutati si te infigi asa cumva cu picioarele la o distanta anume, ca sa iti asezi greutatea corpului pe centru. nu mai e oglinda ca sa-ti vezi mutra incremenita, dar poti sa te delectezi linistit cu instructiunile in caz de urgenta unde iti pica ochii pe fraza "in caz de blocare, asteptati LINISTITI ... bla bla".

tot linistit poti sa citesti scris cu marker negru pe una din laturi ca: Primavara se face cu o floare! sau indemnul: Nu pretinde respect daca nu il oferi!. cand te apuca deja ameteala pe la etajul 3 spre 4 iti fug ochii pe Peace to u2!, cu alte cuvinte stai linistit ca mai e un etaj si ai ajuns.

cand in sfarsit liftul se opreste, nu poti deschide usa decat printr-o fortare de muschi care are ca efect o trantire asurzitoare a usilor. doamna Turbatu (chiar asa o cheama, saraca) cu apartamentul de langa usa liftului iese si tipa la tine sa nu mai trantesti usile ca ii cad peretii din casa.

saluti politicos si faci stanga pe culoar pana la 52. bombardierul? nu. apartamentul. meu.


o ultima stire de la gara de nord: langa benzinaria OMV un porumbel a fost calcat de o masina. zacand intr-o balta de sange pe marginea caldaramului o cioara mare si neagra s-a oprit sa-si ia cina, infruptandu-se cu pofta din el. lantul trofic. grea viata de porumbel la gara. cu doar o floare, se face Primvara!

Niciun comentariu: