marți, iunie 28

blondele de la drept jubileaza

din categoria "intamplari de la drept"... revin cu o ultima perla a Universitatii Titulescu din Bucuresti: s-a dat licenta vineri. pe seara s-au afisat rezultatele. din aproape 400 de studenti, jumatate au picat licenta (tip grila, din toti anii de studiu), cativa peste 10 au luat mai mult de nota 9. cei care in facultate au excelat la note, s-au trezit cu rezultate de 7-8 ceea ce parea de neimaginat pentru odraslele viitorului.

s-a dat sfoara in tara si iata ca se face o sedinta de rectorat, inopinata. se constata ca 5 intrebari din cele 100 au fost gresite. la un calcul simplu, mergand pe varianta oficiala destul de plauzibila, cum ca intradevar au fost intrebari gresite in grile, solutia cea mai eleganta era suplimentarea notei cu 0,5 sutimi - exact intrebarile eronate. cu toate astea, culmea! onorabilul domn rector (Neagu - pe numele lui) alaturi de comisie, au concluzionat ca e bine sa ofere 1 punct in plus tuturor studentilor! luni erau deja afisate noile rezultate - corectate!

astfel, discrepanta dintre mediile de absolvire si nota de licenta a unor studenti nu mai este foarte mare. astfel blondele care veneau cu unghii de aici pana pe litoral in culori turbate sunt proaspat absolvente de drept, cu note onorabile, astfel Universitatea Titulescu - desi privata - se poate mandri cu o promovabilitate satisfacatoare, astfel unul dintre studentii care picasera licenta - propus pentru un post de asistent incepand de anul viitor academic, a absolvit si poate fi instalat pe post. astfel cred ca universitatea a mai facut rost de niste fonduri - nu m-ar mira sa inceapa sa mai sparga din pereti sa faca niste geamuri de termopan acolo unde... se mai preteaza o fereastra in zid, ca doar avem bani, sau sa puna plasme suspendate ca la metrou pe holuri. cred ca a fost un weekend agitat pentru parinti si domnii profesori care au luat decizia asta.

iar eu m-am grabit sa dau licenta in februarie (unde din 17 prezenti, au trecut 10 si unul a luat peste 9 - deci cred ca si aici au fost intrebari gresite :p). daca o dadeam acum, aveam onorabila si nemeritata (dar ce mai conteaza?!) nota de 10 pe diploma... unii au noroc. altii nu. unii cu astfel de "noroace" isi fac loc in viata.

bravos natiune, halal sa-ti fie!

Niciun comentariu: