vineri, septembrie 10

mahala!

bravos natiune, halal sa-ti fie!

sunt unii pe niste bloguri care se baga in seama total pe langa posturile titularilor de blog. sunt o categorie aparte, cu motz si colti ascutiti, monocotiledonati cu staif ai blogosferei care confunda uneori (deseori) blogul cuiva cu vreo categorie de forum social (si nu numai). cate aberatii mi-a fost dat sa vad...

e trist, sunt oameni singuri pe planeta sau prea inconjurati de "petale" trecatoare care le gadila erectia intelectuala si ii fac sa-si verse sevele prin toate colturile (aparent si initial) intime ale altor blogeri.

categorii:
- bloguri jurnal de bord: unde oamenii isi varsa dilemele existentiale si clipele traite sau dorite - foarte bine, de ce trebuie sa intrii si sa judeci? sa o dai cotita ca la Ploiesti si sa improsti cu noroi? de amuzament? amuzamentul cui? sunt site-uri de bancuri si forumuri specializate pentru amuzament si plictiseala.
- bloguri de literatura: pai daca omul isi posteaza creatiile literare, faceti domne' diferenta intre personaj si autor si uneori identitatea de dincolo de blog. si daca dai un feedback da-l intr-o oarecare limita de critica constructiva, cu folos. daca nu-ti place, mergi mai departe, e loc pentru toti sub soare, si umbra cat cuprinde deasemenea.
- blogul filozofic-moral-social: unde da, e loc de comentat cat curpinde pe diverse teme. unde ar fi corect sa nu te iei de om, ci de problema expusa, sa isti o polemica civilizata.

pana la urma e vorba de respect. si de libertatea de exprimare care ar trebui sa bage frana in fata libertatii de exprimare a celuilalt. credeam ca blogosfera asta e un spatiu virtual in care ne intalnim unii cu altii in chestii comune, in care aflam, povestim, ne (auto)confirmam reciproc. nu un prilej de dating, de misto gratuit, de hai sa vedem cine e mai mare, mai tare, mai lung, mai multilateral dezvoltat, mai atoatecunoscator.

... ma opresc aici. pentru moment.

4 comentarii:

sami spunea...

ma simt razbunat :D

Kaos Moon spunea...

de ce te enervezi?:)

demo spunea...

@sami: propun sa facem un blog "oala de comentarii" unde sa intre lumea sa abereze aiurea, cu link catre blogurile cu pricina, dar sa se pastreze totusi ordinea si disciplina la locul de postare :P

Lilu spunea...

Sincer mi-e frica sa scriu pe blog toate creatiile mele de frica sa nu fie furate cum am mai patito:(
Si da well toti se gasesc sa critice in loc sa admire toti lipsitii de cultura:-j
cata perfecta dreptate ai!
Tot respectul!