luni, septembrie 6

sa simti si sa nu...

tu poti sa simti ceva si sa incerci sa nu simti? iti reuseste? eu cand simt ceva, simt, si nu ma pot abtine, ba mai mult, pot face gafe strigand in gura mare, sau pot intra in depresii tinand in mine, fara sa anunt pe nimeni ce se infiripa in sufletul meu. pana cand? pana cand explodez, si tot desenez pe casa poporului ce-i in sufletul meu.

poti sa nu spui ce simti? sa pui ratiunea inainte de toate si sa te abtii? poti. pentru o perioada. perioada in care ori te resemnezi, daca detii o forta aparte, ori te spulberi. in ambele cazuri insa iei o decizie. ar fi bine si corect sa fie asumata pana la capat. uneori in calatoria asta a asumarii mai calcam stramb. alteori ne pierdem si nu mai stim de unde am pornit de fapt. e complicat. dar nu imposibil.

eu am reusit de cateva ori din forma sa creez fond. adica din diferite ratiuni sa-mi ingradesc sentimentele, pana am ajuns sa nu le mai am. sau sa fie atat de bine ascunse incat, nici eu sa nu le mai pot aduce la suprafata, decat cu greu. si cand ieseau totusi la iveala, mai intense ca niciodata... erau flacari mari stinse brusc, si cenusa e dureroasa de fiecare data...

insa... oricat de complicata ar fi lupta asta dintre ratiune si simtire, intotdeauna fondul invinge, daca este real, autentic, puternic. de neclintit. intotdeauna. daca nu... n-a fost sa fie. cineva a facut o alegere si si-a asumat-o pana la capat. daca a reusit inseamna ca a fost alegerea corecta, demna. pana la urma... atunci cand alegem gresit, lucrurile nu pot merge bine decat o perioada. pana la urma adevarul din noi, din celalalt, iese la iveala. sau ceva... o mana invizibila te (re)aduce pe drumul cel bun. cel bun pentru tine, dincolo de tine... chiar daca uneori tu nu il vezi bun de la inceput.

de fapt cand simt... simt. si nici macar eu nu pot nega asta. cui? de ce?

4 comentarii:

HeLLo spunea...

Eu sunt genu de persoana care prefer sa las de la mine...Sa intorc si celalalt obraz cu demnitate...chiar daca unii/unele ratati/ratate nu o merita!

demo spunea...

@hello: nu bine nici asa... nu la infinit!

ochelari de ploaie spunea...

ea simte :), observ un om aici >:D<

demo spunea...

@ochelari... :*