duminică, august 29

trag adanc

trag adanc din tigara pana cand scrumul imi arde degetele, la ultimul fum... de parca ar fi chiar ultimul...

port o conversatie pufoasa cu un om frumos si ma intreb de ce uneori oamenii sunt in contratimp... in sincope, in bule de momente diferite care... desi transparente si posibil de unit intr-o bula mai mare... raman totusi doua bule separate de timp si spatiu... si nu facem decat sa ne privim unul pe altul cum ne ridicam de la pamant in dansul aerului...

cineva drag mi-a spus candva cu referire la un lucru pierdut ca... atunci cand nu se intampla cum vrem noi este pentru ca nu trebuia sa se intample, pentru ca altceva urmeaza sa umple golul acela sau sa se petreaca intru implinirea spiritului. sa nu regret lipsa de compatibilitate sau contratimpul, sa-l iau ca pe un dar... poate chiar un dar este.

uneori nu ne dam seama de lucruri si momente decat ulterior, prin altele...uneori ne agatam de oameni si amintiri, de bucati de hartie sau de virtutea a ceea ce a fost sau ar fi putut fi, de dorinta de a salva pe cineva sau de a te salva pe tine prin altul... uneori ne prindem de toate astea crezand ca sint singurele, ultimele solutii. si desprinderea e atat de grea, si libertatea pare ca n-a existat niciodata. ca viata nu va mai fi la fel nicicum. se cheama complacere? compromis? prostie? nu stiu...

dar e gresit. demnitatea si integritatea ar trebui sa ne scoata din cercul asta vicios. rabdarea si credinta ar trebui sa troneze in fata fricii si a neputintei de a fi tu... chiar si singur. chiar si contrazis de propriile himere.

sunt o bula colorata de sapun si ma ridic incet.

3 comentarii:

Liviu spunea...

Darurile trebuie pretuite si mai trebuie sa facem si noi daruri! Libertatea de a darui celuilalt si de a-l ajuta sa se ridice este placerea suprema! Suntem noi cand decidem astfel! Ne ridicam cand suntem noi! Aerul nostru e al nostru cand sunt noi. Daca ma darui celuilalt ca asa am decis eu cu mine si in mine, nu e compromis ci act de libertate. il ridic pe el si ma ridic pe mine.

demo spunea...

mult adevar zici, Liviu! :)

ochelari de ploaie spunea...

stii ce ai zis de postul meu ca era plin de fericire... si ca emitea fericire, ei bine... >:D< bula de sapun colorata e ca un curcubeu, iar curcubeul este un dar al naturii ce ne arata frumusetea, si daca o luam logic esti frumoasa... e bine :)